İlahiyat Fakültesi

Eğitim ve Öğretim Kalite Alt Komisyonu Yatay ve Dikey Geçiş Öğrencileri ile Odak Grup Görüşmesi Gerçekleştirdi

Fakültemiz Eğitim ve Öğretim Kalite Alt Komisyonu üyeleri tarafından, 23 Haziran Pazartesi tarihinde, yatay ve dikey geçişle fakültemize katılan öğrenciler ile mezun öğrencilerimizden oluşan iki ayrı grupla odak grup görüşmesi gerçekleştirildi. Bu görüşmelerle, öğrencilerin geçiş ve mezuniyet sonrası deneyimlerinin değerlendirilmesi, eğitim süreçlerinin güçlendirilmesine katkı sağlanması hedeflendi.

Yatay ve dikey geçişle gelen öğrencilerle yapılan görüşmede; geçiş süreci, oryantasyon süreci, ders seçimi ve ders yoğunluğu gibi konular ele alındı. Öğrenciler, yaşadıkları güçlükleri dile getirerek, bu süreçlerin daha sağlıklı yürütülmesine yönelik önerilerini paylaştılar.

Mezun öğrencilerle yapılan görüşmede ise akademik yeterlik, mesleki donanım, fakülte eğitiminin sahaya yansımaları gibi başlıklar üzerinde duruldu. Mezunlarımız, deneyimlerini aktarmanın yanı sıra mevcut öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak tavsiyelerde de bulundular.

Her iki odak grup görüşmesinden elde edilen bulgular, Eğitim ve Öğretim Kalite Alt Komisyonu tarafından rapor haline getirilerek Fakültemiz Dekanlığına sunulacaktır.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat