İlahiyat Fakültesi

Fakültemizde Tezhip Sanatı Atölye Çalışması Yapılmıştır

Fakültemiz, 2024 yılı kalite çalışmaları kapsamında Eğitim ve Öğretim Kalite Alt Komisyonu tarafından öğrencilerimizle ihtiyaç ve beklentilerini belirlemek üzere yapılan odak grup görüşmelerinde ifade edilen sanat çalışmalarına yönelik beklentiler doğrultusunda, bahar döneminde ilk olarak 5 Mart tarihinde geleneksel Türk süsleme sanatlarından biri olan tezhip üzerine bir atölye çalışması gerçekleştirilmiştir.

Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği atölyeye 6 kişilik kontenjan olduğundan katılamayan öğrencilerimiz için bahar döneminde bir atölye daha yapılması planlanmıştır. Atölyede tezhip sanatının temel teknikleri tanıtılmış ve uygulamalı çalışmalar yapılmıştır.

Sanata ve kültürel mirasımıza katkı sağlayan bu etkinliğe katılan öğrencilerimize ve  bu keyifli atölye çalışmasına rehberlik eden tezhip sanatı öğreticisi Zehranur Beşli'ye teşekkür ederiz.

 

İlgili Resimler


Menüyü Kapat