Klâsik İslâm Sanatlari Sergimiz Açıldı

Trabzon Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile tezhip ve hüsn-i hat sanatı kursiyerlerinin eserlerinden oluşan sergi 26 Nisan 2019’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi fuaye salonunda Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun açılış konuşması ile Trabzon halkının beğenisine sunuldu.

Yürütücülüğünü Müzehhibe Öğr. Gör. Elif Tüba Akçay ve Usta Öğretici Emine Bulut’un üstlendiği Klâsik İslâm Sanatları Sergisi’nde, öğrenci ve kursiyerlerin bir yıl içerisinde itina, sabır ve sevgiyle uyguladığı 141 tezhip, hüsn-i hat ve ebru levha,  30 adet seramik obje ve tuval üzeri hüsn-i hat çalışma yer aldı. Basının ve çok sayıda davetlinin yer aldığı, büyük ilgi gören sergi iki gün boyunca ziyaretçilere açıktı.

Neyzen Fazıl Aşıkkutlu’nun ney taksimi ile renk kattığı sergide Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ile Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Gür’ün konuşmalarının ardından Müzehhibe Öğr. Gör. Elif Tüba Akçay ve Usta Öğretici Emine BULUT’a hizmet ve başarılarından dolayı plâket takdimi yapıldı. Sayın Aşıkkutlu ve Gür, serginin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğrenci ve sorumlu eğitimcilere teşekkür ederek serginin düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler.