Hazırlık Sınıfları Arasında Arapça Bilgi Yarışması Düzenledi

Hazırlık öğrencilerimizin Arapça beceri ve kazanımlarını ölçmek amacıyla 2 Mayıs Perşembe günü toplam 7 sınıf arasında Arapça Bilgi Yarışması etkinliği gerçekleştirildi. 7 gruptan oluşan her bir gruba isteğe bağlı olarak sarf, nahiv, genel kültür, Kudüs, bilmece ve coğrafya alanlarından sorular soruldu. Her bir gruba 5 soru, seyircilere de 5 soru olmak üzere toplamda 40 soru soruldu. Yarışmada kısa molalar verilerek Hazırlık sınıfı öğrencileri, çektikleri kısa videolarda Arapça konuşarak dönem hakkındaki görüşlerini aktardı. Yarışma sonucunda Birinci Öğretim A şubesi ve E şubesi aynı puanları aldığı için ek sorulara geçildi. Ek sorularda Birinci Öğretim A şubesi sorulan ek soruya doğru cevap vererek birinci oldu.

Fakülte Dekan yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Ali TEKİN konuşma yaptıktan sonra yarışmayı kazan A şubesini temsilen yarışmaya giren iki öğrenciye hediyelerini takdim etti.