Konferans: Bir Gelecek İdraki Olarak Geçmiş: Tebrîz - Semerkant - İstanbul - Roma ve Trabzon Arasında "Felsefe - Bilim"

Fakültemizde, Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu tarafından  “Bir Gelecek İdraki Olarak Geçmiş: Tebrîz - Semerkant - İstanbul - Roma ve Trabzon Arasında "Felsefe - Bilim"” adlı konferans gerçekleştirildi. Din ve kültür bağlamında milli kimliğin inşasını, Tebrîz-Semerkan-İstanbul-Roma ve Trabzon şehirleri arasındaki Felsefe-Bilim ilişkisinin geçmişini, gelişimini ve geleceğini merkeze alan konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, fakültemizin öğretim elemanları ve öğrencilerinin yanı sıra halkımız da yoğun ilgi göstermiştir.
Konferans, Rektörümüz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun, Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu'na “Ya Vefiyy” yazılı hat levhası takdimiyle sona ermiştir. Davetimizi kırmayarak fakültemize teşrif eden Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu'na teşekkür ederiz.