2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Mazeret Sınav Programı

Aşağıdaki şartlara uygun olarak mazeret sınavına başvurmak isteyen öğrencilerimiz en geç 26 nisan 2024 Cuma günü saat 17.00’ye kadar dilekçe ve kanıt belgelerini teslim etmeleri gerekmektedir.

Mazeret Sınavı Önemli Hususlar
(1) Mazeret sınav hakkı, mazereti nedeniyle ara sınavlara giremeyen öğrencilere verilir. Bunun dışında başka hiçbir sınav ve yarıyıl içi çalışmaları için mazeret sınav hakkı verilmez. Ara sınav için mazeret sınavı, yarıyılın son haftasında yapılır.
(2) Mazeret sınavı yapılması, ilgili bölüm başkanlığı veya yüksekokul müdürlüğünce karara bağlanır. Hastalık nedeniyle sınavlara giremeyen öğrencilerin, sağlıkla ilgili mazeretlerinin kabul edilmesi için sağlık raporlarının Üniversitenin sağlık kuruluşlarından veya diğer sağlık kurum ve kuruluşlarından alınmış olması gerekir.
(3) Mazeret belgelerinin; düzenledikleri mazeret bitimini izleyen ilk hafta içerisinde kayıtlı olduğu birime verilmesi zorunludur. Bu sürenin dışında yapılan başvurular işleme konulmaz. Mazeret sınavlarına girmeyen öğrencilere yeni bir mazeret sınavı yapılmaz.
(4) Üniversite tarafından çeşitli akademik, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılmak üzere görevlendirilen öğrencilerin görevlendirildikleri süreler, devam şartı dışında tutulur ve katılamadıkları ara sınavlardan mazeret sınav hakkı verilir.
(5) Sınav takviminde bir günde 3 dersten daha fazla sınavı var ise 4. Ve sonrası dersler için mazeret sınavı hakkı verilir.
(6) Birinci derece yakının vefatı / ameliyatı / kazası durumunda mazeret sınavı hakkı verilir.

* Mazeret için başvurulan süre içerisinde öğrencinin herhangi bir sınava girdiği tespit edilirse mazeretleri geçersiz sayılarak mazeret sınav hakkı verilmez.

** Kanıt sunulmayan hiçbir dilekçe işleme alınmaz.

Mazeret Sınavı Başvuru Formu için TIKLAYINIZ