Afet Farkındalık Eğitimi ve Depremin İlk 6 Saati

Trabzon Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün ilgili yazısı gereği İçişleri Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi iş birliği ile yapılan çalışmalar sonucu üniversite öğrencilerine yönelik "Afet Farkındalık Eğitimi" ve "Depremin İlk 6 Saati" eğitimi verilmesi kararı alınmıştır.
Bu kapsamda üniversitemiz tüm birimlerinde eğitim-öğretim gören tüm öğrencilerin söz konusu eğitime katılımının sağlanması gerekmektedir.

Söz konusu eğitim içeriklerine öğrencilerimiz Yetenek Kapısı'nın dijital eğitim platformu olan "ytnk.tv" üzerinden (https://ytnk.tv/) erişebileceklerdir. Öğrencilerimiz ilgili platforma öğrenci sekmesinden üye olarak Eğitimler sekmesi altına yüklenmiş olan "Afet Farkındalık Eğitimi" ve "Depremin İlk 6 Saati" içeriklerine erişim sağlayabileceklerdir.

Öğrencilerimizin söz konusu seminerlere katılıp katılmadığı birim bazında (Fakülte, MYO, Bölüm vs) Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından ilgili platform üzerinden takip edilecek ve sonuçların raporlanacak olması nedeniyle bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi rica olunur.