(GÜNCEL) Güz Dönemi Arapça Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Muafiyet Sınavı (Eylül Muafiyeti)

Akademik Takvimde Değişiklik Olması Nedeniyle Sınav Tarihi Güncellenmiştir.

Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Sınıfındaki eğitim-öğretimi düzenleyen Arapça Hazırlık Sınıfı Uygulama Yönergesinin ilgili maddesi gereği yapılacak olan 2021-2022 Güz Dönemi Seviye Belirleme ve Muafiyet Sınavına (Eylül Muafiyeti) dair bazı hususlar şu şekildedir:
  1. Seviye Belirleme ve Muafiyet Sınavı İlahiyat Fakültesi binasında yapılacaktır. Sınav salon bilgileri Fakülte ilan panosuna konulacaktır.
  2. Seviye Belirleme ve Muafiyet Sınavına, Hazırlık Sınıfına 2021-2022 Akademik Yılında (bu yıl) kayıt yaptıran, 2020-2021 Akademik Yılında kayıt yaptırdığı halde Temel veya Orta Seviyede herhangi bir nedenle başarısız olan, dondurulmuş kaydını açan, başka bir üniversiteden hazırlık sınıfını başaramamış olduğu hâlde geçiş yapan vb. ilgili bütün öğrenciler girebileceklerdir.
  3. Sınavın temel amacı Hazırlık eğitimine Orta Seviyeden başlamak veya Hazırlık Sınıfından muaf olarak lisans programına devam etmek isteyenlerin yeterliliklerini ölçmektir. Bu bakımdan sınava katılım isteğe bağlıdır.
  4. Sınav iki oturumda yapılacaktır. 21 Eylül 2021 Salı günü saat 10.30’da yazılı sınav uygulanacak; bu aşamadan 50 ve üzeri puan alanlar, aynı gün saat 15.00’da sözlü sınava tabi tutulacaklardır. Hazırlık Sınıfından muaf olmak için, bu sınavın sözlü oturumundan da en az 50 puan alınması ve iki sınav (yazılı-sözlü) puanı aritmetik ortalamasının 60 ve üzerinde olması gerekmektedir.
  5. Sınav sonucuna göre Hazırlık Sınıfından muaf olanların bu hakkı kullanmak istemeyip Hazırlık Sınıfına devam etmeleri mümkün değildir. Bu öğrencilerimizin, Öğrenci İşlerine başvurarak, 1. Sınıf ders kayıtlarını yaptırmaları gerekir.
  6. Seviye Belirleme ve Muafiyet Sınavının yazılı aşamasına dair ön fikir verebilecek örnek sorulara Fakültemiz internet sitesindeki “Öğrenci-Lisans-Formlar Ve Dilekçeler” sekmesinden ulaşılabilir.
  7. Sınav sorularının hazırlanmasında esas alınması kararlaştırılmış herhangi bir materyal bulunmamaktadır. Ayrıca bir alan/konu sınırlaması da söz konusu değildir. Bu husus, oluşturulacak sınav komisyonlarının takdirine bırakılacaktır.
  8. İlgili planlamaların sağlıklı biçimde yapılabilmesi için Sınava girmek isteyen öğrencilerimizin 20.09.2021 Pazartesi saat 13.00’a kadar ramazanaslan@trabzon.edu.tr adresine ad-soyad bilgisi ve “Muafiyet sınavına girmek istiyorum.” notu yazılı bir e-posta göndermeleri gerekmektedir. Sınava girmeyecek olan öğrencilerimiz herhangi bir işlem yapmayacaklardır.
          2021-2022 Akademik Yılında, Hazırlık Sınıfında takip edilecek materyal ve dokümanlar bilahare duyurulacaktır. Bazı materyal ve dokümanlarda değişiklik veya önemli oranda baskı farkı bulunduğundan, ilgili ilanda yer alacak bilgilere dikkat etmeleri öğrencilerimizin kendi yararlarına olacaktır.
          Öğrencilerimizin ders göreceği salonu gösterir öğrenci-şube listeleri 27.09.2021 tarihi itibarıyla derslik girişlerine konulacaktır.
          İlgili öğrencilerimize duyurulur. 06.09.2021

HAZIRLIK SINIFI KOORDİNATÖRLÜĞÜ