Hazırlık Sınıfı Arapça Seviye (Düzey) Belirleme Sınavı

Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Sınıfı öğrencilerine yönelik yapılacak olan 2023-2024 Arapça Seviye (Düzey) Belirleme Sınavına dair bazı hususlar şu şekildedir:

1.    Seviye Belirleme Sınavı İlahiyat Fakültesi binasında yapılacaktır. Sınav salon bilgileri sınav günü Fakülte’nin 2. katındaki ilan panosuna konulacaktır.
2.    Seviye Belirleme Sınavına, Hazırlık Sınıfına 2023-2024 Akademik Yılında (bu yıl) kayıt yaptıran, 2022-2023 Akademik Yılında kayıt yaptırdığı halde başarısız olan, dondurulmuş kaydını açan, başka bir üniversiteden hazırlık sınıfını başaramamış olduğu hâlde geçiş yapan vb. ilgili bütün öğrenciler girebileceklerdir.
3 Seviye Belirleme Sınavı, Üniversitemizin hazırlık sınıflarında eğitim almaya başlayacak olan öğrencilerimizin Arapça seviyelerini tespit etmek ve doğru sınıfa yerleşebilmelerini sağlamak açısından önem arz etmektedir. Bu yüzden hazırlık sınıfının tüm öğrencileri bu sınava girmelidir.
4.    Sınav 2 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 10.30’da tek oturumda yapılacaktır.
5.    Sınav sorularının hazırlanmasında esas alınması kararlaştırılmış herhangi bir materyal bulunmamaktadır. Ayrıca bir alan/konu sınırlaması da söz konusu değildir.
8.    Sınava girmek isteyen öğrencilerimiz herhangi bir ön başvuru yapmayacaklardır. Sınavın belirlendiği tarihte, sınav solanlarında hazır bulunmaları yeterlidir.

İlgili öğrencilerimize duyurulur. 12.09.2023

HAZIRLIK SINIFI KOORDİNATÖRLÜĞÜ