Hazırlık Sınıfı Arapça Yeterlilik (Muafiyet) Sınavı

Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Sınıfındaki eğitim-öğretimi düzenleyen Arapça Hazırlık Sınıfı Uygulama Yönergesinin ilgili maddesi gereği yapılacak olan 2023-2024 Güz Dönemi Yeterlilik (Muafiyet) Sınavına  dair bazı hususlar şu şekildedir:

1.    Yeterlilik (Muafiyet) Sınavı İlahiyat Fakültesi binasında yapılacaktır. Sınav salon bilgileri Fakülte ilan panosuna konulacaktır.
2.    Yeterlilik (Muafiyet) Sınavına, Hazırlık Sınıfına 2023-2024 Akademik Yılında (bu yıl) kayıt yaptıran, 2022-2023 Akademik Yılında kayıt yaptırdığı halde başarısız olan, dondurulmuş kaydını açan, başka bir üniversiteden hazırlık sınıfını başaramamış olduğu hâlde geçiş yapan vb. ilgili bütün öğrenciler girebileceklerdir.
3.    Sınavın temel amacı Hazırlık Sınıfından muaf olarak lisans programına devam etmek isteyenlerin yeterliliklerini ölçmektir. Bu bakımdan sınava katılım isteğe bağlıdır.
4.    Sınav iki oturumda yapılacaktır. 19 Eylül 2023 Salı günü saat 10.30’da yazılı sınav uygulanacak; bu aşamadan 50 ve üzeri puan alanlar, aynı gün saat 14.00’da sözlü sınava tabi tutulacaklardır. Hazırlık Sınıfından muaf olmak için, bu sınavın sözlü oturumundan da en az 50 puan alınması ve iki sınav (yazılı-sözlü) puanı aritmetik ortalamasının 60 ve üzerinde olması gerekmektedir.
5.    Sınav sonucuna göre Hazırlık Sınıfından muaf olanların bu hakkı kullanmak istemeyip Hazırlık Sınıfına devam etmeleri mümkün değildir. Bu öğrencilerimizin, Öğrenci İşlerine başvurarak, 1. Sınıf ders kayıtlarını yaptırmaları gerekir.
6.    Yeterlilik (Muafiyet) Sınavına yazılı aşamasına dair ön fikir verebilecek örnek sorulara Fakültemiz internet sitesindeki “Öğrenci-Lisans-Formlar Ve Dilekçeler” sekmesinden ulaşılabilir.
7.    Sınav sorularının hazırlanmasında esas alınması kararlaştırılmış herhangi bir materyal bulunmamaktadır. Ayrıca bir alan/konu sınırlaması da söz konusu değildir. Bu husus, oluşturulacak sınav komisyonlarının takdirine bırakılacaktır.
8.    İlgili planlamaların sağlıklı biçimde yapılabilmesi için Sınava girmek isteyen öğrencilerimizin 18.09.2023 Pazartesi saat 13.00’a kadar ramazanaslan@trabzon.edu.tr adresine ad-soyad, öğrenci numarası bilgisi ve “Muafiyet sınavına girmek istiyorum.” notu yazılı bir e-posta göndermeleri gerekmektedir. Sınava girmeyecek olan öğrencilerimiz herhangi bir işlem yapmayacaklardır.

2023-2024 Akademik Yılında, Hazırlık Sınıfında takip edilecek materyal ve dokümanlar ile ders göreceği salonu gösterir öğrenci-şube listeleri bilahare duyurulacaktır.

İlgili öğrencilerimize duyurulur. 11.09.2023

HAZIRLIK SINIFI KOORDİNATÖRLÜĞÜ