Ders Seçimi Hakkında Önemli Duyuru

Trabzon Üniversitesi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Eğitim Öğretim Süreçlerine İlişkin Senato Kararlarında da belirtildiği üzere bütün dersler dijital ortamda uzaktan öğretim yoluyla çevrimiçi eşzamanlı (senkron) olarak gerçekleştirilecektir. Yani dersler canlı olarak verilecek olup öğrencilerin de derslere devam etme zorunluluğu olacaktır. Hâl böyle iken çok sayıda öğrencinin bir dönemde 40 saate kadar ders alabilirim düşüncesiyle devam şartını fiilen sağlayamayacağı sayıda dersi seçtiği görülmektedir. Oysa 40 saate kadar ders alabilme hususu mutlak bir hak olmayıp önceden devam şartını sağlamış olan öğrenciler ile mevcut ders programına göre -devam şartını yerine getirme koşuluyla- normalden fazla ders almak isteyenlere sunulan bir imkandır.

Bütün öğrencilerimizin ders seçimlerini yaparken bu hususu göz önünde bulundurmaları ve fakülte sayfasında ilan edilen ders programına göre sadece devam edebilecekleri dersleri seçmeleri gerekmektedir.

Dekanlık